Úterý 8 Prosinec 2015

facebook twitter google plus rss

Můj osobní blog, je pro mě místo kde prezentuji svůj názor a pohled na věc.

Banner
Banner
Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 
Tweet

Jak asi již víte, služby Kupčlánek a Placla změnili majitele. S touto změnou přichází i nová metrika hodnocení webů, kterou v systémech najdete. O co vlastně jde? Kde tuto metriku najdete? A hlavně bude to vůbec k něčemu dobré?

KUPčlánek a Placla změnili majitele. Dva PPP systémy, které spolu s Copywritingem a přidruženými službami na WebDealu obsadili vrchol PPP služeb v ČR. Novým majitelem služby Kupčlánek je Michal Kubíček a jeho PronetMedia. Aby toho Michal neměl málo, tak spolu s Václavem Bartošem koupili také systém Placla. To už jsou vcelku známé informace.

Jak jsem se ale dozvěděl, tak jednou ze změn, které budou v systémech Placla a Kupčlánek probíhat je nasazení nové metriky pro hodnocení webů v systému. Jedná se o metriku FB Share. Ano je to hodnocení, které se opírá o sociální síť Facebook. Toto hodnocení by vám mělo usnadnit rozhodování, jestli je daný web vhodný pro umístění vámi objednaného článku a jestli váš článek bude také vidět na největší sociální síti světa.

O co se vlastně jedná?

Metrika FB Share, kterou u webů v systému Kupčlánek najdete v kolonce u SR a PR nese označení FB. Jedná se o počet sdílení hlavní strany webu na sociální síti FB. Pokud uvidíte, že web má hodně sdílení hlavní stránky na Facebooku, mělo by vás to přesvědčit, že vámi zakoupený článek se přes Facebook bude sdílet také. No anebo taky nebude.

fb share metrika

Zobrazení metriky FB v systému Kupčlánek

Může to fungovat?

Když jsem se nad tím zamyslel, tak můj názor je ten, že nemůže. Respektive podle toho co řekl Michal, je to dle mého názoru špatně. Pokud je metrika založena na sdílení hlavní strany webu na Facebooku, tak nic věrohodného nepřinese. Ptáte se proč? No protože většina webů na Facebooku nesdílí hlavní stranu webu, ale sdílí jednotlivé články. Takže na hlavní straně webu mohou mít třeba 5 sdílení anebo taky nic a přitom jejich články mohou mít na Facebooku tisíce sdílení.

Další věcí jsou systémy na získávání fanoušků a sdílení na Facebooku. Ty velmi ovlivní počet pro hlavní stranu a stačí se pak podívat na složení fans a pokud vidíte samé fake účty, je to vcelku jasné. Ta myšlenka se mi ale líbí, ovšem musela by se dopilovat, protože tak jak je teď, mi nepřijde použitelná.

Uvidíme jak moc metrika FB rozvíří vody hodnocení webů v PPP systémech, momentálně to na mně působí jako Alexa, která je podobně nepoužitelná a ovlivnitelná a s návštěvností nemá pranic společného.

Na závěr ještě jedno oznámení, Michal Kubíček a Václav Bartoš pro systémy PlaclaKUPčlánek hledají název. Chtějí systémy zastřešit pod jednu firmu, ale nemají název. Tak je tu malá soutěž, kdo napíše nejlepší název pro novou firmu Michala a Václava, vyhraje 5000 korun.

Komentáře   

 
Michal
+1 #1 Michal 2014-01-14 15:44
Aktuálně testujeme dvě verze metriky - jedna snímá share homepage, podobně, jako se uvádí u webu ranky úvodní stránky. A druhá verze bude počítat všechna sdílení dané domény, to ale budeme ještě ladit, nepořádek to dělá zejména u blogů na subdoménách.

Jak jsem psal i v článku na kupclanek.cz/bl og, není to 100% metruka, ale to nakonec není ani PR nebo SR, či třeba tebou zmiňovaná Alexa.
Citovat
 
 
Josef P.
0 #2 Josef P. 2014-01-14 15:55
No tak druhá varianta by byla rozhodně lepší, co se subdomén týče, to je problém třeba i pro Alexu, bere rank celé domény, takže například Free blogovací služby měli Alexu vždy nízkou, ale jednotlivé subdomény jí jen přebrali. Nějak to ale možné je, protože jsem nedávno viděl jeden toolbarový doplněk pro FF a ten počítal Facebook spolehlivě i na subdoménách.
Citovat
 
 
Honza
+1 #3 Honza 2014-01-20 15:16
Škoda, po tomto kroku vzroste průměrná cena nákupu jednoho fiktivního fanouška. Metrika, pokud bude dopilována, tak by mohla lépe odlišit kvalitní weby od nekvalitních, což ale docela dobře rozlišuje už sRank.
Jenom se obávám, aby se neukázalo, že vlastně všechny weby jsou spíše nekvalitní. Protože pro kvalitní weby je přítomnost na PlaCle a KupClanku spíše degradací jejich kvality.
Citovat
 
 
Tesy
0 #4 Tesy 2014-01-23 00:01
Počítat Facebook "rank" z hlavní stránky mi taky přijde trochu zcestné (důvod je dobře popsaný v článku), naopak to počítání z celé domény mi přijde lepší. Akorát to nese problémy jak zmiňoval Michal na subdoménách a možná i na velikosti webu(?)
Citovat
 
 
Tomáš
0 #5 Tomáš 2014-02-02 13:14
Naopak myslím, že je to dobrý krok. Sdílení na sociálních sítích bude mít stále větší vliv na výsledky vyhledávání.
Citovat
 
 
birkof
0 #6 birkof 2014-02-04 20:32
Tak jsem si myslel, že nové vedení vymyslí něco lepšího, než nesmyslnou metriku FB. Popravdě, myslíte si, že někdo bude lajkovat hloupé PR články? Nebude. Potažmo ne hlavní stranu webu. Tak nic, opět zklamání. Já snad budu muset nějaký systém fakt asi napsat, protože tohle je hrůza.
Citovat
 
 
Michal Kubíček
+1 #7 Michal Kubíček 2014-02-05 07:01
Programuje se zcela nove rozhrani, proto se na stare verzi neobjevuje mnoho novinek.

S tim lajkovanǐ mate zcasti pravdu. A vydelaji na ni ti, kdo budou psat ne nesmyslne clanky, co je i ucelem.
Citovat
 
 
David
0 #8 David 2014-02-10 16:11
Sdílení na sociálních sítích je sice fajn, ale moc dobře se nedá měřit, jak už zde zaznělo, proto já osobně si myslím, že to není moc užitečná novinka, jelikož absolutně nic nevypovídá o kvalitě webu.
Citovat
 
 
Václav Bartoš
+1 #9 Václav Bartoš 2014-02-12 18:06
Dobrý den, nové vedení toho vymyslelo a ještě vymyslí mnohem více. Kromě nových pravidel přijímání blogů na PlaCle, je to i dnešní novinka VIP poptávka článků od 700 Kč výše. A na KupClanku například mnohem propracovanější systém hodnocení copywriterů.
Citovat
 

Internet

Jak napsat ebook
Esho Ebook

Kam dál nakouknout?

Potřebuješ texty na své webové projekty? Přes 60 copíků a ceny od 67 kaček, prostě pohoda.

Texty pro weby

Domény .CZ nakupuji tam, kde platím za registraci i prodloužení stále stejně a to 125 kaček, protože cena za prodloužení je důležitá.

Tady nakupuji .CZ domény

Mé weby, včetně tohoto blogu jedou na hostingu za 25 kaček měsíčně a nemám s ním žádný problém.

Tady hostuji blog a weby

 

Pořád si myslíš, že roční náklady na web, doménu a texty musejí být nutně astronomické?

Nové komentáře

Výběr webhostingu je při stavbě webu velmi důležitý...

Placla a Kupčlánek s novým vedením zavádí FB Share, nová metrika hodnocení webů.

Jak asi již víte, služby Kupčlánek a Placla změnili majitele. S touto změnou přichází i nová metrika hodnocení webů, kterou v systémech najdete. O co vlastně jde? Kde tuto metriku najdete? A hlavně bude to vůbec k něčemu dobré?

Kdo jsem já?

foto blog Jsem člověk, který má několik koníčků a směrů zájmu. Mezi tyto patří tvorba webu, internet, cestování, jídlo, fotografie a v neposlední řadě auta. Koníčků je dost a času na ně není vždy tolik, kolik bych si představoval. Zde na blogu najdete můj osobní názor na věci, co mě nějak zaujmou a chci je publikovat veřejně.

Jak jsem právě zjistil, práce pomocí pomodoro jsem vůbec neznal a přesto ho používám

Právě jsem se přes několik blogů proklikal k článku o pauzách při práci, kde člověk využívá techniku „pomodoro" . Tak já jsem zatím pomodoro znal tak maximálně jako výbornou odrůdu rajčat, ale to je tak asi vše. Jak jsem se ale začetl, zjistil jsem, že vlastně přesně takto pracuji už několik let, že je to ale pomodoro, jsem skutečně netušil.